lauantai 7. huhtikuuta 2012

Suomimelankoliaa

Mikä siinä oikeen on, että vaikka miten yrittäis niin meikäläiseen ei pirteä musiikki uppoa? Jotenkin Suomimelankolia iskee jonnekkin syvälle ja kovaa, pirteä musiikki ei tunnu miltään. Kuitenkin olen musiikki-ihminen, lähes aina jotain musiikkia taustalla. Ja näistä synkähköistä suomi-biiseistä löytyy joka tilanteeseen jotain. Laitetaan nyt lempimusiikkia, tämän hetken top 5. On ollut kivaa, veljen muksut olleet hoidossa monta päivää ja tehty kaikkea mukavaa, herkuteltu ja jopa nukuttu päiväunia ja muutenkin. Ja nää biisit soineet tänään, tavalla tai toisella sellaisia, että tällä hetkellä soivat usein kotona ja töissä. Toki täytyy muistaa, että yksi artisti on aina mun elämässä ykkönen, eli Elvis. Eikä sitä muuta mikään. Mutta Elvis poislukien tämän hetken top5 =D

1.


Juha Tapion oikeestaan koko tuotanto on sellasta, että tulee soitettua paljon. Sanoitukset kohdillaan.

2.


Tässä toinen artisti, jonka biisit uppoa kerta toisensa jälkeen. Ja tää kappale on jo pidempään ollut yksi ehdottomista lemppareista, kukapa meistä ei haluaisi elää niin ettei vanhana tarvitse katua? Elämää pelkäämällä kaikki jää kokematta, joskus on pakko uskaltaa elää ja kokeilla kaikkea. Vaikka menisi pää edellä pöpelikköön ja satuttaisi itsensä niin tietää eläneensä täysillä! Ja oman osani sitä pöpelikköön lentelyä olen kokeillut, alkanut jo vähän sitä pelätäkin, mutta silti tahdon elää... Ihan mieletön biisi siis!

3.


Tässä on mies jonka ääni on aivan mahtava, muutenkin Vesku Loirista tykännyt lapsesta asti... okei, ei nämä omia biisejä tietty ole esim. tolla Lappi-trilogialla, mutta tulkitsijana ylivoimainen! Tästä kappaleesta tykkään kyllä muidenkin esittäminä, mutta Vesku on ehdoton ykkönen! Ja vaikka oma pikkusiskoni on asiasta eri mieltä, niin tästä tulee jotenkin edesmennyt isäni mieleen... En oikeen edes tiedä miksi..

4.


Okei, mä en oikeasti pidä Lauri Tähkästä yhtään... Tykkäsin elonkerjuun aikoihin, mut nyt en. Mutta tää biisi!!! Jostain syystä tää puristaa rintaa ja itkettää, mutta sellasella tavalla että pakko kuunnella aina uudelleen. Yksinkertaisesti ihana!

5.


Tämä nyt ei oo suomalainen, mutta uppoaa silti tähän melankoliseen mieleen. Lähes kaikki Adelelta on sellaisia, että jotenkin kohtaa oman elämän. Sama kyllä koskee itseasiassa Christina Perriäkin.

Kuten tästä huomaa, mulla on melkosen mollivoittonen musiikkimaku. Toki kasari-sukkahousu-hevikin on lähellä sydäntä, ja suomihevi yleensäkin. Mutta viimeset pari vuotta tehneet sen, että tämä on top 5. Lähellä sydäntä, ja ihania biisejä =)  Näiden tahtiin on itketty, toivottu ja eletty. Mitä teidän top5 musiikkiin kuuluu?

Ulkona sataa räntää, että siihenkin tämä musiikki sopii =D Jospas se tästä kevääksi alkaisi kääntyä, ja aurinko alkaisi paistella. Sitä odotellessa, nautinnollisia musiikkihetkiä =) Minä laitan nyt kynttilät palamaan, lapset katsovat smurffeja videolta ja äidillä hetki aikaa siivoilla ja sitten istua alas ja olla vaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti